KYÖSTI SALOKORPI Ilmastokanavan kesäkuun ilmastoteoksen takana on Kyösti Salokorpi. Salokorpi on yksi viime vuosien menestyneimmistä biisintekijöistä, joka on kirjoittanut hittejä monille kotimaan isoille artisteille. Platinarajan ylittäneitä biisejä ovat olleet mm. Teflon Brothers "Maradona" ja "Pämppää", Raappana "Chilii", Bang For The Buck feat Pete Parkkonen "Doupein" ja Petri Nygård "Pannaan Suomi kuntoon". Keväällä 2018 kirjoitetuista hiteistä Mikael Gabrielin "Timanttei" ja Elastisen "Supervoimii" olivat samana päivänä Spotify-listan ensimmäisellä ja toisella sijalla, ja tälläkin hetkellä lähellä kärkeä. Muita yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. JVG, Juno, Jenni Vartiainen, Kasmir ja Anna Abreu. Biisejä on julkaistu myös ulkomailla, kuten Japanissa, jossa After School -tyttöbändille kirjoitettu kappale kävi singlelistan kakkosena.
RONYA Ronya on suomalais-brittiläinen laulaja-lauluntekijä. Musiikki on Ronyalle terapiaa ja kanava, jonka kautta hän voi ilmaista ajatuksiaan ja purkaa tunteitaan. Ronya kirjoittaa rakkaudesta, mielenterveydestä, politiikasta, seksistä ja feminismistä ja suurin ilo ja nautinto hänelle on päästä esiintymään ja laulamaan näitä biisejä yleisölle.
ANIMALIA Animalia on eläinten oikeuksia edistävä asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka perustettiin vuonna 1961. Animalia vastustaa sellaista eläinten kohtelua, joka aiheuttaa eläimille kärsimystä tai estää olennaisesti niiden lajityypillistä käyttäytymistä. Animalia vaatii, että eläinten hyvinvointi ja oikeudet huomioidaan nykyistä paremmin lainsäädännössä, koulutuksessa ja jokapäiväisissä suhteissamme eläimiin. Animalian työ pohjautuu sekä kokemukseen että tutkimustuloksiin.
ILMASTOTEOKSEN TEEMA JA TAITEEN LAJI
Kesäkuun ilmastoteos on somemusiikkivideo, josta on tarkoitus tehdä mieleenpainuva, tarttuva ja laajalle leviävä.. Pop-biisin aiheena on tyylilajille haasteellinen "eläintuotannon ilmastokuormitus" ja biisin laulaa Ronya. Lihatuotanto ja siihen tiiviisti kytköksissä oleva maidontuotanto vievät yli 80 prosenttia maapallon viljelyalasta mutta vastaavat vain alle 20 prosentista maapallolla kulutetusta proteiinista. Maapallon maanisäkkäistä on nykyään yli 80 prosenttia ihmisiä ja ihmisen hyödyntämää karjaa. Olemme pitkään eläneet kestämättömällä logiikalla, jossa kasvatamme valtavan määrän ruokaa, jonka syötämme karjalle sen sijaan että söisimme sen itse. Ruokajärjestelmämme on rikki, ja seurauksena on sekä nälänhätää, että ilmaston lämpenemistä. Väestönkasvun ja erityisesti kehitysmaiden talouskasvun ohella myös kotieläintuotannon odotetaan lähivuosikymmeninä kaksinkertaistuvan (maapallon väkiluku 2050 9,1 miljardia/FAO). Tällaisessa väestönkasvun tahdissa eläintuotteille perustuva ruokavalio on kestämätön. Suurimmat lihantuotannon ongelmat liittyvät maan ja veden käyttöön, sekä tuotantoeläinten jätteiden ja rehulannoitteiden ravinne- ja kasvihuonekaasupäästöihin.